Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

κυνοροδο η αγριοτριανταφυλλια..

μμμμ....χαλαρή Κυριακή,οτι πρέπει για βόλτα στο βουνό..και αν πάτε μην ξεχάσετε να μαζέψετε κυνοροδο,δηλαδή τα κουκούτσια απο την αγριοτριανταφυλλια ,ειναι οτι πρεπει για ζεστο τσαγακι..
Δυναμωτικό σε περίπτωση εξάντλησης και έλλειψης βιταμινών, καθώς και διουρητικό. Το κυνόροδο περιέχει πολλή βιταμίνη C. Είναι καλό για το δέρμα και βοηθά στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ορμονικής ισορροπίας καθώς και στην ακανόνιστη περίοδο.
Φτιάξε τσάι σύμφωνα με τη συνταγή. Πάρε τη συνιστώμενη δόση κυνόροδου -το τσάι είναι πολύ γευστικό κρύο με χυμό λεμονιού..και αυτη ειναι η συνταγη...
Κατάλληλο για τα περισσότερα φύλλα και μίσχους λουλουδιών.
Μια πολύ απλή μέθοδος: 2 κούπες βραστό νερό ανά 30 γρ. βότανα (μια γεμάτη χούφτα). Αυτό ισχύει για αποξηραμένα βότανα. Βάλ' τα σε βραστό νερό. Κατέβασέ το από τη φωτιά και σκέπασε. Άφησέ το τουλάχιστον 20 λεπτά και σούρωσε.
Άλλη μέθοδος, αποτελεσματικότερη, γιατί μπορούν να απορροφηθούν περισσότερα θεραπευτικά συστατικά από το φυτό.
Πάρε 60γρ. (δύο γεμάτες χούφτες) από τα τμήματα του φυτού που θέλεις να χρησιμοποιήσεις ανά 4-5 κούπες νερό. Ή 30γρ. ανά 2-3 κούπες νερό.
Βράσε το νερό. Βάλε τα βότανα σε ένα δοχείο. Χύσε το βραστό νερό από πάνω. Προσπάθησε να αφήσεις όσο το δυνατό λιγότερο αέρα στο σκεύος προτού κλείσεις το καπάκι. Άφησέ το να τραβήξει σε θερμοκρασία δωματίου.
Άνθη: 2 ώρες
Φύλλα: 4-5 ώρες
Άνθη και φύλλα: 4 ώρες
Σπόροι και μούρα: 30 λεπτά
Ρίζες και φλοιός: 8 ώρες ή μια νύχτα.
Σούρωσέ το όταν είναι έτοιμο.
Σημείωσε ότι ρίζες, φλοιός, σπόροι και μούρα μπορούν να παρασκευαστούν και ως αφέψημα.
Μην αφήσεις το τσάι ποτέ να πάρει βράση, ούτε όταν το ξαναζεσταίνεις. Το βράσιμο καταστρέφει την επίδραση των βοτάνων.
Το τσάι μπορεί να διατηρηθεί 2-3 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένα δοχεία. Έτσι μπορείς να το ετοιμάσεις εκ των προτέρων και να το πιεις όταν το έχεις ανάγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: