Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μουστοκούλουρα!!! Γιαμ γιαμ!!

Τι χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 4 κ.γ)
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1,5 κιλό αλεύρι

ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.

2 σχόλια:

magica de spell είπε...

what?

Ανώνυμος είπε...

γειά στα χέρια σου !πολύ νόστιμα βγήκαν αυτά τελικά!