"ο καινουριος χρονος φτανει να χεις στο τραπεζι σου γλυκα.." γι αυτο λοιπον καιρος για εκμεκ..μμμ.. αγαπημενο...και να η συνταγη..
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κανταϊφι
- βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος Νουνού
- 3 κ.σ. άχνη
- λίγα φιστίκια Αιγίνης ( προεραιτικά )
Υλικά για την κρέμα:
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 λιτρο γάλα
- 4 κροκοί αυγών
- 100 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 500 γρ. κρεμά γάλακτος
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το γαλα, λιγο πριν βρασει προσθέτουμε τη μισή ζαχαρη και ανακατευουμε.
Σε ένα μπολ ριχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.
Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κροκούς.
Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.
Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά
και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημενη κρεμά γάλακτος. Η κρεμά
για την γέμιση είναι έτοιμη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λιτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγύ.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους
Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε
λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που
ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ....
1 σχόλιο:
τα φυστίκια ανάλατα...οκ η κρέμα όμως αυτή δεν παίζεται!!Σας προτείνω να την χρησιμοποιήσετε παντού!
Δημοσίευση σχολίου